Ontspanning

Ontspanning, zelfhelend vermogen en preventie

Als u op zoek bent naar een mogelijkheid om stress te verminderen, blokkades op te lossen, het vermogen om het eigen herstel van uw lichaam te activeren en daardoor nieuwe energie op te doen, dan is de klankschaal-massage volgens de Peter Hess® therapie wellicht iets voor u.

Hoe werkt een klankmassage?

Na een kort gesprek neemt u plaats op de behandeltafel. De klankschalen worden op en rond het geklede lichaam geplaatst en zacht aangeslagen. Geluid en trilling komen hierbij voelbaar vrij. De trillingen verplaatsen zich snel en makkelijk door uw lichaam. Laat u bijvoorbeeld een steentje in het water vallen, dan ontstaan er kringen die zich over het water verspreiden, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klankmassage gebeurt er als het ware hetzelfde met ons lichaam dat voor 80% uit water bestaat. Organen, spieren en celweefsel worden beter doorbloed. Spanning, stress en blokkades worden daardoor makkelijker losgelaten.

Wat is de Peter Hess® klankmethode?

Aan de Peter Hess® klankmethode ligt een oeroude kennis van de werking van klanken ten grondslag die al 5000 jaar geleden in de Indiase heelkunde werd gebruikt. Volgens oosterse voorstelling ontstond de mens uit klank. Peter Hess®, pedagoog en ingenieur technische natuurwetenschappen, houdt zich al ruim 30 jaar bezig met de invloed van klank op de mens. Vanuit zijn rijke ervaring met klank in Nepal en Tibet ontwikkelde hij een succesvolle klankmethode gericht op de westerse mens die over de hele wereld nog steeds volop in beweging is. Er worden nog steeds onderzoeken gedaan door de neurobiologie, pedagogiek en psychologie. Deze resultaten worden weer verwerkt in opleidingsseminars.

Ons lichaam is het klankbord van ons leven. Zijn we met onszelf en onze omgeving in harmonie dan kunnen we ons leven vrij en creatief vormgeven. Zo ervaren we meer zelfvertrouwen. Dat is de basis voor ontspannen zien, horen ,voelen, bewegen en waarnemen. Op die manier kunnen we tot ons recht komen, ongeacht onze leeftijd.

Wanneer we uit balans zijn bijvoorbeeld door stress zijn we vatbaar voor ziektes. Wij kunnen ons gespannen en moe voelen als het ons ontbreekt aan levensenergie en enthousiasme. Dit kan leiden tot emotionele instabiliteit, slapeloosheid, verkramping, ademhalingsstoornissen en verstoring van de stofwisseling. Het is dus van belang om blokkades op te lossen zodat je een goede doorstroming in je lichaam krijgt.

De Peter Hess® methode:

  • Is een methode die lichaam, ziel en geest aanspreekt.
  • Bewerkstelligt een diepe ontspanning.
  • Sterkt het oorspronkelijke vertrouwen van de mens.
  • Bevordert de gezondheid door harmonisering, regeneratie en vitalisering.
  • Versterkt zelfbewustzijn, creativiteit en motivatie.
  • Wordt ook zeer goed ontvangen bij personen met ADHD.

Ik werk volgens de Peter Hess® methode en met de door Peter Hess vervaardigde klankschalen.

Gunt u uw zelf ook een behandeling, dan bent u van harte welkom in mijn praktijk; gediplomeerd klankschaaltherapeute.

Carolien Hoekstra IJpelaar
Mob: 06 8334 5864

De toon van klankschalen beroert ons innerlijk en brengt de ziel in trilling. De klank lost spanningen op, Activeert de regenererende krachten En maakt scheppende energie vrij.

Peter Hess